Loodan, et jaanipäev ja sellele järgnevad pühad möödusid kõigile mõnusalt, koos hea toidu ja joogiga. Minul oli jaanipäeval viimane eksam, peale mida istusin kohe lennukile, et Eestis ikka jaaniõhtut tähistada. Jaanipäeva menüü oli mul eestlase traditsiooniline- grill liha ja värsked salatid. Täna jagangi teiega kahte salati retsepti, mis sobivad hästi grill liha kõrvale ja on just eriti mõnusad praegusel ajal nautimiseks, kui arbuus on mahlane ja magus ja tomatid õige tomati lõhna ja maitsega. Marineeritud sibulad, mis värskesse salatisse lisasin, said kohe meie pere lemmikuks. Lisaks mõnusale hapukale maitsele ja krõmpsule tekstuurile on need ka kergemini seeditavamad kui toores sibul.
Värske salat pehme juustu ja marineeritud sibulaga
4-le
Salat
2 tomatit
1 pikk kurk
1 pakk salatisegu
marineeritud
sibulaid
1 pakk Arla Apetina
fetajuustukuubikuid küüslaugu ja oliividega
Salatikaste
3 spl oliivõli
1 spl balsamico
äädikat
0.5 tl suhkrut
soola, pipart
Marineeritud
sibulad
2 punast sibulat
1 dl siidri või
valgenveini äädikat
2 dl vett
1 spl suhkurt
1.5 tl soola
Haki sibulad
viiludeks. Sega kokku marinaadi koostisained ja lisa pane purki koos
sibulaviiludega. Hoia vähemalt kaks tundi marinaadis.
Salati jaoks haki kõik juurviljad meelepärasteks tükkideks. Sega kokku salatikastme koostisained ja sega salatiga kokku. Serveeri kohe.
Arbuusisalat pehme juustuga
4-le
Vaja läheb:
500 g arbuusi
(puhastatud kaal-pool väiksemast arbuusist)
100 g Arla Apetina pehme juustukuubikuid või muud feta tüüpi juustu
100 g
beebispinati lehti
50 g rukola lehti
poole sidruni
koor, peenelt riivituna
peotäis värsket
piparmünti
3 spl oliivõli
1 spl sidruni
mahla
soola ja pipart
Tee nii:
Koori ja puhasta
arbuus seemnetest ja lõika suupärasteks kuubikuteks. Sega kausis arbuus,
spinatilehed, rukola. Haki peenelt piparmünt, sega kokku koos sidrunikoore,
sidrunimahla ja oliivõliga. Maitsesta vähese soolaga- fetajuust annab salatile
ka soolasust juurde. Sega kaste salatile. Serveerimisel lisa fetajuust. Naudi kohe.
Arla Apetina juuste andis katsetamiseks Eugesta Eesti.
Labels: feta, salat, tervislik